Parketi

Kvalitet sirovina, obrada materijala i postojanost završnih lakova prvi su korak u odabiru dobavljača za parkete. Kada se na to dodaju moderni i tradicionalni dezeni, inovativnost i garancije sa sigurnošću i iskustvom možemo reći da imamo rješenje za Vaše domove. 

Autentični, dizajnerski i urbani parketi su izrađeni s ljubavlju u Francuskoj. Kolekcija Berry Alloc  parketa dostupna je u nizu boja koje odgovaraju bilo kom enterijeru i načinu života. Trajni su, popravljivi, lako se instaliraju, a posebno se lako čiste. Parketi  su dostupni u tri serije: Les Esentials, Les Exlusives i Lodges. Ono što čini ove parkete posebnim je HDF (vlaknasta ploča visoke gustine) srednji sloj koji omogućava da se ispod parketa postavi podno grijanje. Mogu se postaviti na klik sistem ili se lijepiti za podlogu. 

Vrsta podne obloge ima veliki uticaj na zdravlje i dobrobit ljudi. Parket stvara idealne uslove za zdravu klimu u Vašem domu. Studije jednog  nezavisnog njemačkog instituta za ispitivanje pokazuju da je temperatura površine parketa, za razliku od  drugih podova , viša od  0,8 ° C, do 2,2 ° C. Ovo prije svega pomaže i uštedi troškova grijanja. 

Što više drveta u sobi, to bolje funkcioniše klimatska regulativa. Za razliku od tržišnih standarda,  kolekcije Weitzer Parkett– a nude do 50% deblje slojeve obrade od punog drveta.

Parketi imaju antialergijska, antibakterijska, antistatička i prozračna svojstva što doprinosu da Vaš prostor bude prijatan za život i rad.

Ljepota parketa ogleda se i u njihovoj dužini daske. Što je daska duža, na njoj se može vidjeti sva posebnost parketa koji ste odabrali. 7 slojeva laka sa tehnologijom Anti-scratch osiguravaju visoku otpornost na habanje i pružaju našim podovima stabilnost i trajnost. Inovativni sistem lakiranja koji izgleda prirodno poput podmazane površine i zahtijeva manje održavanja kao tradicionalna lakirana površina. Nivo sjaja je samo 5%.

Donji sloj Estaparket-a napravljen je od furnira breze, koji je otporan na vlagu i dodaje stabilnost parketu. Ravnomjeran nivo vlage u svim slojevima parketa garantuje stabilno stanje i ponašanje daske. Furnir od breze na dnu troslojne konstrukcije idealno pruža ravnotežu vrstama tvrdog drveta na gornjem sloju.

Koji god parket odaberete iz naše ponude dobićete dugotrajan i izdržljiv proizvod koji će oplementiti vaš prostor i učiniti ambijent ljepšim i prijatnijim za život.

Partneri