Pločice

U našem asortimanu možete pronaći keramiku vrhunske klase, u skladu sa savremenim trendovima i tehnološkim inovacijama. U saradnji sa renomiranim svjetskim brendovima i uz pomoć našeg arhitekte koji će za Vas uraditi 3D model po želji i mjeri, možemo zadovoljiti potrebe investitora svih vrsta objekata. Naši  brendovi su jedni od najvećih u svijetu keramike i garantuju primjenu inovacija u proizvodnji, usmjeravaju trendove u primjeni keramike u svakodnevnom poslu i životu. Posebnu pažnju posvećujemo edukaciji naših klijenata sa željom da se svi materijali iskoriste na najbolji način.

XL pločice

Linija XL pločica inspirisana je prirodnim materijalima koji se tradicionalno koriste u građevinarstvu poput mermera, prirodnog kamena, drveta ili metala. Pločice veličine 2400×1200 mm, 2780×1200 mm, 3200×1600 mm i 1620×3240 mm sa mat, poliranim i/ili protivkliznim završnim slojem, u debljini od 6mm, 9mm, 12mm i 20mm zadovoljavaju svaku arhitektonsku potrebu u modernom ambijentu kako bi se istakli najfiniji završeci i sva ljepota dizajna.

Primjena pločica velikih formata nije ograničena samo na zid ili pod, nego su svoje mjesto našle kao savršene kuhinjske ploče, trpezarijski stolovi, komadni namještaj, sobna vrata, ali i dio obloge kod ventilirajućih fasada koji je sve više u upotrebi. Veliki formati porcelanskih pločica omogućavaju visokokvalitetno izvođenje, te otvaraju nove horizonte dizajna, omogućavajući korisnicima stvaranje ultra modernih kuhinja kroz niz pločica sa čistim linijama i beskrajnim mogućnostima.

Vizuelna ujednačenost, čistoća i elegancija koju pločice ovih dimenzija unose u svaki enterijer i eksterijer su neprocjenjivi, a kao tehnološki najnaprednije gornje površine otporne su na fleke, grebanje, toplotu, UV zrake i ne upijaju tečnost. 

Pločice od 20mm i 30mm 

Tehnologija proizvodnje kermike napreduje iz godine u godinu. Pločice imaju sve veću prednsot u odnosu na prirodne materijale i zato nalaze sve širu rimjenu. U zadnjih par godina trend je širenje palete pločica debljine 20mm i 30mm  koje se koriste u enterijeru i eksterijeru. Lako se ugrađuje i održava, neklizajuća je i otporna na sve atmosferske uticaje, na mraz i nagle termičke promjene, ne mijenja izgled bez obzira na vremenske uslove.

Možete je postavljati na terase, balkone, oko bazena, na plato ispred objekata, na parking itd. Polaganje ove keramike može biti direktno na travu ili na pijesak i ovako postavljene pločice podnose težinu od čak jedne tone. Keramiku od 2 ili 3cm možete postavljati i na štelujuće stope, a ispod se mogu sprovesti instalacije te tako izvršiti promjenu namjene prostora bez većih radova.